2 Nisan 2010 Cuma

Triple-H

Triple H
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Git ve: kullan, ara
Paul Michael Levesque

İstatistikler
Ring Adı(lar)
Triple HHunter Hearst Helmsley (HHH)Terra Ryzing
Boyu
6 ft 4 in (1.93 m)
Kilosu
255 lb (116 kg)
Doğum
27 Temmuz 1969Nashua, New Hampshire
Yaşadığı Yer
Greenwich, Connecticu
Eğiten
Killer Kowalski
Debut
Mart 1992
Paul Michael Levesque (d.27 Temmuz 1969). Amerikalı profesyonel güreşçi aktör. Ring adı Triple H. World Wrestling Entertainment (WWE) RAW brandinde güreşmektedir. 1992'den beri WWE'dedir. Takımlar şampionasında Shawn Michaels ile birlikte D-Generation X (DX) takımını oluştururlar.
WWE'e katılmadan önce 1993 yılında Dünya Güreş Şampionasında (WCW) Terra Ryzing adı altında ilk kez halkın karşısına çıkan Paul Michael Levesque, Hunter Hearst Helmsley adıyla Dünya Güreş Federasyonu'a (WWF) katıldı. Daha sonrada istikrarlı bir görüntü çizdi ve adını değiştirerek Triple H adını aldı. Bireysel şampionluklar kazanarak olay güreşçi haline geldi. X-Pac ile DX takımını kurduktan sonra X-Pac'in güreşi bırakmasıyla Shawn Michaels ile DX'i tekrar bir araya getirdiler. Olay adam Triple H WWE başkanı Mr.McMahon'un kızı Stephanie McMahon ile evlendi. Kısacası Triple H ve DX WWE'de istikrardan oluşan evrim niteliğinde yenilikler yaptı.
Genel olarak, Levesque bir on üç-Dünya Şampiyonu WWE Championship sekiz, Dünya Ağır Siklet Şampionluğunu'da World Heavyweight Champion beş kez kazandı. Ayrıca Levesque 1997'de King of the Ring'i 2002'de Royal Rumble Ring'i kazandı ve Grand Slam Şampiyonası birincisi oldu.
Levesque güreş dışında film, dizi, tv programı ve reklam filmlerinde de oynamaktadır.
Konu başlıkları[gizle]
1 Güreşte
1.1 D-Generation X
2 Şampionlukları ve Başarıları
3 Kaynakça
//
Güreşte [değiştir]
D-Generation X [değiştir]
Shawn Michaels İle oluşturulan bir WWE grubudur.Ancak son zamanlarda çalkalanan WWE'den dolayı ayrılma kararı alınmıştı.Son zamanlarda bu güzel grup tekrar birleşti.Ancak 28 mart 2010 da shawn michaelsin emekli olmasıyla DX Kapandı Ama Son Günlerde DX in Yeni Üyesi Kim Olacak Diye Tartışılıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder