9 Nisan 2010 Cuma

Dünyanın En Küçük Silahı
Kolleksiyoncular için The SwissMiniGun firması tarafından üretilen, İsviçre yapımı mini Silah bir anahtarlık boyutunda olmasına rağmen yakın mesafeden oldukça tehlikeli olabiliyor.
Dünyanın en küçük çalışan silahı olarak kayıtlara geçen bu 6 mermi alan tabanca (altıpatlar) sadece 5.5 cm uzunluğunda. Silah 112 metre menzile sahip. Silahta kullanılan 4.53 mm lik gerçek mermilerin namludan çıkış hızı 480km/saat. Bu silah yakından tehlikeli olmanın da ötesinde ölümcül olabiliyor. Paslanmaz çelikten üretilen silahın bedeli yaklaşık olarak 3.100 Euro.Özel spariş ile elmas işlemeli, 18 ayar altın olarak da üretilebiliyor ve bedeli de yaklaşık 81.000 YTL’ye kadar çıkabiliyor. Silahın İngiltere’ye ithal edilmesi yasak, İsviçre ve Avrupa’da ise alıcılar silahı elde edebilmek için polisten ruhsat almak zorundalar, boyutuna rağmen bu silah diğerlerinden farklı bir muameleye tabi tutulmuyor.
1




Dünyanın En Yüksek Limuzini
Dünyanın en yüksek limuzini rekorunu Kaliforniyalı Gary ve Shirley Duval çiftinin yaklaşık 4000 saatte modifiye ettiği bir araç tutuyor.
1998'de tamamlanan aracın yerden yüksekliği 3.33 m ve bu yüksekliği herbirinin kendine ait süsponyon özelliği olan 8 dev tekerlek sağlıyor.

limuzin


Dünyanın En Uzun Köprüsü
19 mart 1932 tarihindeaçİlan Sydney Liman Köprüsü 503 metre uzunluğa sahiptir.Bu özelliği de onu dünyanın en uzun köprüsü yapmaktadİr.Genişliği 48.8 metre olan köprüde 1 çift elektrikli asma demiryolu,8 şeritlik bir otoyol, 1 şeritlik yaya ve 1 şeritlik bir bisiklet yolu bulunmaktadİr.

1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder