7 Mayıs 2010 Cuma

!..RocK MüziK..!


ROCK
Rock, 20. yüzyılın ikinci yarısında ortaya çıkmış, genellikle elektro gitar,bas gitar ve bateri gibi enstrümanlarla beraber vokal melodi taşıyan popüler müzik formudur. Org ve piyano gibi klavyeli enstrümanlara da rock'ta sıkça rastlanılabilir. Saksafon gibi üflemeli çalgılar rock'ın ilk hallerinde oldukça sık kullanılmış olsa da yeni rock türlerinde nadiren görülürler.
Normal Rock
Bu Rock türü, normal rocktur ve Rock türleri arasında en hafif olanıdır. Bu tür de kendi arasında dallara ayrılır.
- Rock and Roll
- Punk Rock
- Pop Rock
- Rap Rock
- Blues
gibi...

Hard Rock

Rock müzikte, müzik ve sözler gittikçe sertleşmeye başlar. Bu durum hard rocku ortaya çıkarır. Müzik artık sadece siyahların acılarını ve sitemleri anlatan ulusal bir yapıdan, bütün dünyayı ilgilendiren sorunlara ve siyasete karılan evrensel bir yapıya yol almaya başlar.

Hard Rock, kökenleri 1960 başları Garaj Rock'ı ve Jazz'a dayanan bir rock and roll tarzıdır. Elektro gitar, bas gitar ve davulların sert şekilde kullanılması tipik özelliğidir. Hard rock terimi, overdrive kullanımı yoğun, daha melodik gitarlara sahip, jazz ve blues dan sert heavy metalden yumuşak bir tarzı betimler. Deep Purple ve Led Zeppelin bu tarzın başı çeken gruplarındandır.

Bazı hard rock sanatçıları şunlardır:

- Guns N' Roses

- Skid Row

- AC/DC

- Dokken

- Deep Purple

- Lordi

gibi...

Heavy metal

Rock müziğin muhalif yanını gittikçe kaybettiğini düşünenlerin başlattığı müzik türüdür. Heavy metal; karanlık, sert ve geneli ölümü ya da kötü şeyleri anlatan tarzdır. Heavy metalciler siyahı benimsemişlerdir. Siyah onlar için vazgeçilmezdir. Kısaca siyah heavy metal'in rengidir diyebiliriz. Heavy-metal kendi arasında yüzlerce türe ayrılır.

Bazı heavy-metal grupları:

- Metallica

- Opeth

- Slayer

- Saxon

- Trivium

- Death

gibi...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder