19 Mart 2010 Cuma

en sevdiğim Star wars karakteri yoda

Yoda, Yıldız Savaşları evrenindeki canlandırma hayali karakterlerden biridir. Serideki en yaşlı ve en bilge Jedi olan Üstat Yoda, Jedi Konseyinin de başkanıdır. Ömrünün son günlerini, saklandığı Dagobah'ta bir bataklıkta geçirmiştir.

900 yaşında ve 66 santim uzunluğunda olan Yoda, 8 yüzyıl boyunca Jedilar yetiştirdi ve Güç'ün en kudretlisi olarak kabul edildi. Jedi Konseyi'ndeki en yaşlı üye olmasının da gördüğü saygınlığa etkisi vardır. En son döneminde yetiştirdiği iki önemli Jedi, Obi-Wan Kenobi ve Anakin Skywalker olmuştur.

Yoda'nın geçmişi hakkında çok az şey bilinmektedir. Ne geldiği gezegen, ne de türü bilinmediği için tahmin yürütmek de oldukça zordur. yoda aynı zamanda eşşiz bir ışın kılıcı tekniğine sahiptir,güçteki derin bilgeliği,jedi sanatlarındaki muhteşem yeteneği ile jedi konseyindeki en saygın üyedir.

Klon Savaşlarından on yıl önce uzun zaman sonra bir Sith'in ortaya çıkmasıyla beraber karanlık zamanların yaklaştığını sezen Yoda, seçilmiş kişi olarak görülen Anakin Skywalker'ı içindeki karanlık tarafa karşı olan yatkınlığı sezerek eğitmek istememiştir. Ancak daha sonra Obi-Wan Kenobi ve Qui-Gonn Jinn'in de büyük etkisiyle, isteksiz olsa da çocuğun eğitilmesine izin vermiştir.

Klon Savaşlarından sonra Galaktik İmparatorluk yönetime el koyunca Dagobah adlı bir gezegende yıllarca saklanmıştır. Daha sonra Luke Skywalker'ı eğitmiş ve yine aynı gezegende Güç'le bir olmuştur.

6.Filmde Luke eğitimini tamamlamak için geri geldiğinde bitkin bir haldedir.Luke'a babasıyla ilgili gerçeği söyledikten sonra Obi-Wan gibi güçle bütünleşerek ölmüştür.


Vikipedi, özgür ansiklopedi

Git ve: kullan, ara
Yıldız Savaşları karakteri
Yoda.JPG
Yoda
Ünvanı Jedi Ustası, Jedi Konseyi Üyesi, Jedi Yüksek Generali, Büyük Jedi Üstadı
Gezegeni Gentarik
Türü Whill
Cinsiyeti Erkek
Boyu 0.66 metre
İlgili Kurumlar Jedi Konseyi, Galaktik Cumhuriyet
Canlandıranlar Frank Oz (ses ve kuklası)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder