13 Kasım 2009 Cuma

MODA: Moda nedir?

Kendimize hiç sorduk mu? Moda nedir? Sadece kıyafetler ile mi yapılır?
Hayır, moda sadece kıyafet ile ilgili değildir. Moda bir insanın tüm özelliklerini yansıtır. Bir kişinin sevdiği yemeklerden, (en çok bilineni) giydiklerinden ve davranışlarından bellidir. Tarz da denebilir.


Birçok insan modanın insanın içinden geldiğini söyler durur. Bu söze ben de katılıyorum ama tam değil. Sonuç olarak insanın kendisine yakışmayan şeyler giymesini, göze fazla batmasını anlamlı bulmuyorum.
Örneğin 1600'lü yıllar. Fransa'da ki kabarık etekleri kim bilmez ki? Ya da kim hayran olmamıştır.Benim gibi düşünen birçok kişinin(örneğin annem) sokaklarda böyle yürüdüğünü ya da Türkiye'de yaşamasına rağmen Fransız aksanı ile konuştuğunu(sadece kıyafetlerle olmadığını söylemiştik) düşünsenize ne kadar da gülünç olurdu. Ama şimdi 21. yy dayız ve bugünün modasına ya da yakın zamanın modasına diyelim uymazsak gülünç duruma düşebilmemiz olasılığı oldukça yüksek.
Görüşmek üzere =)

3 yorum:

  1. Aslında birileri etrafta bir şovalye zırhıyla gezen birini görse şaşırır.Gülmez.

    YanıtlaSil
  2. Yazınız için teşekkürler. Takdir ettim yani :) İzin verirseniz bende bişiler eklemek isterim. Eğer sizde benim gibi bir moda tutkunuzysanız herşeyden önce mutlaka kendinize moda nedir diye sormuşsunuzdur? Büyük ihtimalle bu soruyu ilk sorduğunuzd aldığınız yanıt sizi pek tatmin etmemiştir. Sağa sola sormaya da çekindiyseniz modanın n e demek olduğunu asla tam anlamıyla öğrenememiş olabilirsiniz. Ama bugün buna bir sorun verebileceksiniz. İşte siz moda tutkunlarına Moda'nın detaylı açıklaması. Moda nedir, ne değildir?

    http://www.modapedia.com/2010072065/moda-nedir.html

    YanıtlaSil
  3. Modapedi com 'daki Moda Nedir adlı yazınızı okudum. güzelditeşekkürler

    YanıtlaSil