14 Kasım 2009 Cumartesi

_ PaStA DüşKÜnleRİ _




Pasta tarihi aslında kek ve ekmek tarihi diye düşünülebilir.Dolayısıyla antik çağa kadar uzanan bir geçmiş demek bu.Kutlamalar ve özel günler için hazırlanan kekler ve ekmekler giderek değişip dönüşerek şimdiki pasta halini almış.
En büyük dönüşümü ve yeniliği kremanın krem şanti halini almasıyla yani krem şantinin keşfi ile 18.yy başlarında yaşamış.Ardından ünlü fransız pasta ustası caremele sayesinde yeni krema çeşitleri ve yeni tatlandırıcılar sahne almış pastacılık sektöründe.19.yy dan itibaren teknolojinin gelişmesiyle özellikle yeni pişirme metodları ve yeni lezzetler yerini almış pastalarda.
Artık frenk üzümünden krema, çeşitli yemiş esanslarından soslar ve kök boyalarının ve teknik ekipmanın gelişmesi neticesinde her biçimde ve lezzette pasta yemek mümkün.


Pastanın birden fazla çeşitleri vardır. Bazı kişiler vardır pastaları sinirden yerler. Siz siz olun bunu yapmamaya gayret edin. Pasta güzeldir ama fazlası iyi değildir.


Pastanın Çeşitleri::: şekerli, fındıklı, fıstıklı, çikolatalı, meyveli, bademli, likörlü, esanslı, muzlu, çilekli, framboğazlı nerdeyse 5'i aşkın. Pastalar harika. Sonuçta onlarda hayatımıza renk katar....
İlk Tarifimizle Başlayalım....
göçмєη ραѕтα: Malzemeler:1 kahve fincanı tozşeker
2 adet yumurta
1 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı eritilmiş margarin
1 çorba kaşığı toz amonyak
3/5 su bardağı unKrema için: 1 kg sütBir buçuk su bardağı tozşeker1 adet yumurta1 çorba kaşığı un
1/5 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı kakao
Süslemek için: Portakal kabuğu
тαяιƒι:
Yumurta ve tozşekeri bir kabın içinde çırpın. Margarini ve sütü ekleyip karıştırın. Karışıma son olarak un ve amonyak ekleyip yoğurun ve hamur elde edin. Hamuru 9 eşit parçaya bölün. Her parçayı merdaneyle açıp, Önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar tek tek pişirin. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, tozşeker, yumurta un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kremanin yarısını ayırın. Diger yarısına kakaoyu ekleyip karıştırın. Hamurlardan bir tanesine beyaz, diğerine kakaolu kremadan sürüp üst üste yerleştirin. Tüm hamurlari bu şekilde bitirdikten sonra en üste, kalan kakaolu kremayi sürün. Jülyen doğranmiş portakal kabuguyla süsleyin.Asçının notu: Toz amonyagi aktarlarda bulabilirsiniz.
Yaptıktan sonra buraya not düşerseniz sevinirim...
pαѕтα уαρмαк ѕαηαттıя.... sizde bu sanatı yaşayın...
Diğer tarifler için bizi takip edin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder