4 Aralık 2009 Cuma

Google SketchUp

İşte size hayal gücünüzü gerçeğe çevirecek bir program.Bu programı ben de 1yıldan uzun bir süredir kullanıyorum. Bu programın en büyük avantajı ise ücretsiz ve oldukça kolay kullanılabilir olması.7'den 70'e herkesin kullana bileceği bu program basit olmasının yanında profesyonel mimarlık programlarını da evinize getiriyor.

Google'ın diğer servisleri Google Earth, Google 3D Warehouse gibi yazılımlar ile uyumlu olarak çalışabilen Google SketchUp'ı kullanarak giydirilmiş modeller yapabilir ve kolayca fotoğraflarını alabilirsiniz.

Bir şekli tutun, çekin, uzatın ve kolayca 3 boyutlu tasarımlar haline dönüştürün. Modellerinize gelişmiş renklendirme ve doku ekleyebilme seçenekleri de Google SketchUp'ın içerisinde mevcut. Gerçek zamanlı gölge efekti ile dizaynınızı daha gerçekçi kılabilir ayrıca zamandan tasarruf için de hazır gelen binlerce aracı kullanabilir ve tasarımlarınızı çok daha erkenden bitirebilirsiniz.

Bu araçla yapabileceğiniz şeyler tamamen hayal gücünüze kalmış. İster araba, ister gemi, ister ev. Oluşturduğunuz modellerinizi Google Earth içerisine yerleştirebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz. Işığın yönünü, gücünü vb. daha birçok şeyi kendiniz ayarlayarak 3 boyutlu nesnenizin gerçekte nasıl görüneceğini konusunda fikir edinebilirsiniz.

2 yorum: