11 Aralık 2009 Cuma

FC BARCELONA











Football Club Barcelona (kısaca FC Barcelona ya da Barça), İspanya'nın Katalonya özerk bölgesindeki Barcelona kentinde bulunan futbol takımı.
1928'de İspanyol profesyonel futbol ligi La Liga'nın on kurucu üyesinden biri olan kulüp, 1929'da ligin ilk şampiyonu olmuş, o zamandan beri de asla ikinci lige (Segunda División) düşmemiştir. On dokuz La Liga şampiyonluğu, yirmi beş Copa del Rey, sekiz İspanya Süper Kupası, Üç UEFA Şampiyonlar Ligi Kupası, dört UEFA Kupa Galipleri Kupası, üç Fuar Şehirleri Kupası/UEFA Kupası ve üç Avrupa Süper Kupası sahibi olan FC Barcelona, İspanya ve Avrupa'da futbol tarihinin en başarılı takımlarından biridir.
Kulübün stadyumu Camp Nou'dur ve taraftarlarına Culés denir, diğer ad ise Ultras Barça'dır. Kulübün taraftarları arasında, İspanya'nın şu anki başbakanı José Luis Rodríguez Zapatero da vardır.
FC Barcelona bünyesinde bir yedek futbol takımı (FC Barcelona B) ve bir genç futbol takımı (FC Barcelona C) da vardır. Bunlar dışında, kulübe ait profesyonel basketbol, hentbol, futsal ve patenli hokey takımları vardır.
Kulüp 2009 Süper Kupasını S.Donestk'i tek golle yenerek kazanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder