15 Ocak 2010 Cuma

Tübitak'ın 2012 Görüşü

Dünya üzerinde her insanın az çok aşina olduğu 2012 teorileri Tübitak'ın da ilgisini çekti.Çeşitli kıyamet senaryoları üzerine film ve kitap satışları tavan yaptı.Tübitak da 506. sayısında bu konuya değindi. Konuyla ilgili kısa bilgiye aşağıdaki makaleden , Tübitak'ın Bilim ve Teknik dergisinin 506. sayısının diğer alt başlıklarına buradan ulaşabilirsiniz.

Birileri bizi uyarıyor: "21 Aralık 2012'de kıyamet kopacak ve Dünya'nın sonu gelecek. " Felaket senaristleri, bilimsel gerçekleri saptırarak 2012'deki kıyamet varsayımını destekleyecek savlar öne sürüyorlar. 2012 yılıyla ilgili, Maya takviminin sona ermesinden gökadamızdaki hizalanmaya, Güneş'in etkinliğinin artmasından Marduk'un geleceğine kadar birçok senaryo üretiliyor. Bu konu önümüzdeki üç yıl boyunca gazetelerde, televizyonlarda ve internette çok tartışılacak gibi görünüyor. Bilim ve Teknik olarak elbette bu senaryoları desteklemiyoruz. Bunlara kısaca değindikten sonra bilimsel olarak desteklenen olası "kıyamet" senaryoları üzerinde duracağız.

1 yorum:

  1. her şey sinema da biz anlatılanlar gibi olsaydı... tubitak'dan da böyle bir açıklama beklerdim. ellerine sağlık güzel araştırma olmuş.

    YanıtlaSil